Arjen Blokzijl

ontwerper & front-end webontwikkelaar

Achtergrond en curriculum vitae

 

Profiel

In vijf jaar tijd heb ik ervaring opgedaan als cross-browser front-end webontwikkelaar en (interactie) ontwerper. In die tijd heb ik een sterke voorkeur ontwikkeld voor correcte semantiek, maar wel met een gezonde dosis pragmatisme. Daarnaast ben ik een aanhanger van progressive enhancement, het gebruik van Microformats, jQuery en het optimaliseren van de verschillende technieken tot een snelle internetsite.

Ik probeer vooruitstrevend te werken wat betreft ontwerp en techniek, waarbij ik rekening hou met de huisstijl van de klant, de logische opbouw van een internetsite, zoekmachine optimalisatie en de (on)gemakken van de verschillende browsers.

Specialiteiten

Front-end webontwikkeling in de breedste zin, ontwerp, interactie ontwerp, functioneel ontwerp, wireframing, informatie architectuur, zoekmachineoptimalisatie, JavaServer Pages, Microformats & Textpattern.

Mac OS X Snow Leopard, Fireworks, Photoshop, Illustrator, OmniGraffle en Coda.

Over deze site

Deze site is ontworpen op papier, Adobe Photoshop, Adobe Fireworks en in de browser. Geprogrammeerd binnen het content publishing systeem Textpattern met behulp van Coda. En dat alles op een Mac.