Arjen Blokzijl

ontwerper & front-end webontwikkelaar

Curriculum vitae

 

Werkervaring

Allround webdesigner

Yourhosting

Augustus 2011 – Heden

Front-end webontwikkelaar & ontwerper

REPUBLiKA Webdesign, Internet, Consultancy & Concepts

September 2008 – augustus 2011

Ontwerpen, bedenken en bouwen van internetsites voor klanten van REPUBLiKA in
Groningen. Ik hou mij vooral bezig met het ontwerpen van internetsites, de front-end webontwikkeling en back-end webontwikkeling in JavaServer Pages.

Ontwerper & front-end webontwikkelaar

Arjen Blokzijl

Januari 2006 – Heden

In eigen beheer ontwerp en ontwikkel ik internetsites met behulp van Textpattern. De door mij gemaakte sites voldoen aan gebruiksgemak en moderne standaarden, zijn visueel prettig en zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Tevens heb ik ervaring met het maken van logo’s en andere communicatie-uitingen.

Communicatiemedewerker

Gemeente Hardenberg

Mei 2008 – augustus 2008

Bij de Gemeente Hardenberg heb ik meegewerkt aan het bedenken, plannen en schrijven van communicatieplannen. Verder assisteerde ik de senior communicatiemedewerkers en organiseerde ik persmiddagen in samenwerking met één van de wethouders.

Callcenter agent outbound verkoop

Belle Telecommunicatie

September 2006 – april 2008

Bij Belle heb ik vooral outbound hypotheekafspraken gepland voor particulieren met een hypotheekadviseur naar aanleiding van getoonde interesse op verschillende internetsites.

Communicatiemedewerker / adviseur intranet

Gasunie

Juli 2003 – december 2005

Na het succesvol afronden van de derdejaars meeloopstage bij Gasunie ben ik hier
parttime in dienst gegaan. Ik adviseerde ik de verschillende afdelingen over hoe ze het intranet konden implementeren. Tevens heb ik verschillende functionaliteiten bedacht, getest en geïmplementeerd.

Stages

Afstudeeropdracht

Hanzehogeschool

April 2007 – september 2007

Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik onderzoek gedaan naar de gebruikservaring van het intranet van de Hanzehogeschool. Het ging om een verkennend onderzoek naar het gebruik van studenten van de verschillende applicaties binnen de School voor Communicatie- en Informatiesystemen. Het doel was om een gestructureerde en op ervaringsonderzoek gebaseerde aanbeveling te doen hoe het aantal webapplicaties de Hanzehogeschool teruggebracht kon worden tot één geheel.

Meeloopstage

Gasunie

Februari 2003 – juni 2003

Tijdens mijn stage heb ik hier als algemeen communicatiemedewerker gewerkt.
Werkzaamheden bestonden uit het schrijven van teksten voor het personeelsblad en het assisteren bij het bedenken, schrijven en uitwerken van communicatieplannen.

Opleiding

Hanzehogeschool Groningen

Communicatie

September 2001 – september 2007

Afgestudeerd op zowel strategische communicatie als nieuwe media.

HAVO

September 1994 – juli 2000

Middelbaar onderwijs.

Extra curriculaire activiteiten

Vormgever & redacteur publishing commissie

Hanze Marketing Vereniging Actis

September 2003 – september 2006

Naast mijn studie ben ik actief geweest bij HMV Actis, een studievereniging voor marketing. In de publishing commissie was ik de vormgever voor Billboard, een glossy magazine dat eens per kwartaal uitkwam. Verder schreef ik teksten, deed ik interviews en ontwierp ik (data) visualisaties voor de artikelen.

Actief lid Textpattern Community

Forum Textpattern

Januari 2006 – Heden

Textpattern is een flexibel en makkelijk te gebruiken Content Publishing Systeem ontwikkelt in PHP. Binnen de community ben ik actief bij het helpen van nieuwe gebruikers, het testen van plugins en van nieuwe functionaliteiten. Al mijn persoonlijke sites zijn gemaakt binnen dit systeem.